Leikkipäivä

Eilen vietettiin valtakunnallista leikkipäivää monesssa paikassa Suomessa.

Eevert ihastui asiasta ja päätti samoin tein lähteä huvittelemaan lasten kanssa. Leikkipäivä on aikuisten lapsille järjestämä leikkimiseen keskittynyt yhteinen päivä. Monin paikoin leikittiin pihaleikkejä yhdessä. Eevertin suunta vei muualle. Aikuiset olivat järjestäneet samalle päivälle huvittelu- ja leikkipäivän Tykkimäen huvipuistossa. Sinne oli ryhmiä tullut ihan bussilasteittain viettämään kenties kesän ensimmäistä päivää.

Autot
Autot

 Siitä on aika paljon aikaa kulunut kun viimeksi Eevert on Tykkimäellä ollut. Silloin nuorukaisena melkein harmitti kun mielessä oli vain, että vanhat Linnanmäen laitteet on tänne kerätty. Ei siis ollut mitää uutta. Nyt Eevert kuljeskeli alueella silmät ymmyrkäisinä ja ihasteli laitteita. Muistoja tulvi mieleen yhdestä jos toisesta poikavuosien kokemuksesta. Ja niinhän siinä kävi että Eevert katseli sitä kaikkea hurmioituneen innostuneena. Niin ne vain vuodet muuttavat ajatusmaailmaa ja asennetta elämän mukana.

Pyörä
Pyörä

 Huvipuisto oli väriä tulvillaan. Miten paljon iloiset värit vaikuttavatkaan mieleen. Taivaan syvään sineen yhdistettynä ne ruokkivat miestä syvältä sisimmästä saakka.

Hupista sentään
Hupista sentään

 Hyvässä leikkipäivässä on aina paljon mielikuvitusta mukana. Tälläkin kohtaa Eevert melkein kuvitteli että talo oli väärinpäin.

Rakennushommia
Rakennushommia

 Puistossa oli aidatulla alueella menossa rakenushommia. Kaksi isoa nostokurkea siellä pönötti vierekkäin odottamassa arkea työn touhua. Eevertiä on aina kiehtonut suuret laitteet ja työkoneet. Niinpä puiston vartijoiden päiden käännyttyä muualle Eevert hiipi työmaa-alueelle ja pyrki nosturin koppiin.

Nosturi
Nosturi

 Kopin ovi ei auennut, joten melko ketterästi noinkin vanhaksi mieheksi ystävämme kiipesi ohjaamon katolle katselemaan näkymiä.

Pian Huvilavetilta kuului menoa ja melskettä. Siellä oli ohjelma alkamassa ja sitä Eevert ei halunnut ohittaa. Lavalla huvitti ja vähän leikitti lapsia Pekka Laukkarinen. Esityksen jälkeen sankka fanien lauma valtasi lavan edustan. Eevert asteli jonon hännillä ja vaihtoi muutaman sanan reippaan nuoren miehen kanssa.

Pekka Laukkarinen
Pekka Laukkarinen

 Eevert sai fani-kortin myös matkaansa.

Fanikuva
Fanikuva

 Hetken turistuaan Eevert jatkoi matkaansa ajatuksissaan että pian taas nähdään jossakin yhteisessä tapahtumassa.

Päivä kului ja lämmintä riitti. Välillä piti huolehtia siitä, että tuli juotua tarpeeksi. Kun on paljon tapahtumista ympärillä, niin juominen saattaa unohtua kokonaan. Onneksi Eevert oli varautunut asiaan ja ottanut jo valmiiksi mukaansa vettä jota nautti ja taisi tarjota joillekin janoisille leikkijöillekin.

Vesipullo
Vesipullo

 Puistossa oli monta tuttua laitetta vielä olemassa. Yksi ihan poikavuosien muisto pyöri aivan esiintymislavan vieressä.

Huvilaite
Pilvenpyörä

 Ilokseen Eevert löysi myös seikkailualueen, jossa voi harjoitella jännittävää kiipeilyä ja vaijerien varmistamaa etenemistä maan pinnan yläpuolella. Asianmukaisesti varustetut lapset ja aikuiset nauttivat selättäessään asteen toisensa jälkeen. Välillä vaikutti kyllä siltä että aikuisia pelotti enemmän kuin lapsia.

Kiipeilyä
Kiipeilyä

 Päivä hurahti hetkessä ohitse. Vielä viimeiseksi Eevert nautti kesän ensimmäisen tuutti-jäätelön kauniissa auringonpaisteessa. Se maistuikin oikein hyvältä.

Tuutti
Tuutti

 Olikin oikein mukava kesän aloitus. Kuuleman mukaan seuraava vastaava leikkipäivä on Helsingissä 24.5. silloin vietetään isolla joukolla 10-vuotis synttäreitä yhdessä lasten ja perheitten kanssa. Linnanmäen lavalla näkyy myös Pekka Laukkarinen klo 13.15. Näinköhän sitä Eevert vielä suunnistaa uusiin juhliin ja leikkeihin.

2 thoughts on “Leikkipäivä”

Vastaa