Taivaallinen taukopaikka

Tunnetusti Eevert arvostaa kaikkea kulttuuriperintöä, mikä on vaikuttamassa ihmisen elämän arvojen jalostumiseen. Arkkitehtuuri ja eteenkin kirkkoarkkitehtuuri on lähellä miehen sydäntä. Monessa kirkossa Eevert on vieraillutkin. Joku on ollut metsän kätköissä joku toinen vuoren huipulla tai vilisevän kaupunkikorttelin nurkkahuoneistossa. Olosuhteet vaihtuvat, mutta sama rauhaisa pyhyyden tunne on ollut jokapaikassa läsnä riippumatta uskontokunnasta tai muusta ympäristön kulttuurista.

Tänä kesänä bongaillaan Tiekirkkoja. Niistä olikin jo aikaisemmin puhetta. Osoitteessa www.tiekirkot.fi/tiekirkkoselfie pääsee mukaan mukavaan kilpailuun jos ottaa itsestään mukavan kuvan ja jakaa sen vaikkapa Twitterissä. Eevertin Twitter onkin näkyvillä tuossa oikeassa reunassa.

Kilpailuun Eevert halusi heti ottaa osaa. Niinpä mies lähti oikopäätä kohti Kappelia. Hyvä kun pikkuinen Tenho-koira perässä pysyi.

Kappeli
Kappeli

 Ensimmäisen kuvan Eevert nappasi jo kirkon ovella. Suntio oli sytyttänyt kappeliin valot illan hämärtyessä. Silloin on usein kulkijoita liikkeellä ja poikkeavat mielellään pieneen harmaakivikappeliin mäen päällä.

sisäselfie
sisäselfie

 Sisällä piti tietenkin ottaa toinen kuva niin, että alttarikin näkyy kunnolla.  Kyllä täältä vaan saa mukavia kuvia, tuumii Eevert ja jatkaa kuvaamista eri asennoissa. Suntiota hieman jo hymyilyttää Eevertin touhut. Jokunen muukin kävijä oli ahkerasti ottanut kuvia Kappelista.

Aikansa kuvailtuaan Eevert tuli ulos jututtamaan Suntiota. Suntio hymyili arvoituksellisesti ja vinkkasi Eevertiä mukaansa kirkkotarhan perälle. Takaosassa on puinen kellotapuli. Sinne oli sitten viimekäynnin ilmaantunut kaunis kivi, jonka päälle kipuamalla lapsi-suntiotkin ylettyvät kelloa soittamaan.  Kivi kiiltelee kauniisti ilta-auringossa. Suuri siirtolohkare oli tullut viikolla rahtina kaukaiselta maalta ihastuttamaan Kappelin väkeä tästä eteenpäin.

Siirtolohkare
Siirtolohkare

 Niin se kiiltelee kuin kaikkea maailman jalokiveä ja arvometalleja olisi pintaan sipaistu maailman mahtavimmalla siveltimellä. Eevert tutkii lohkaretta pitkään ja hymyilee tyytyväisenä. Kiitos vain lahjoittajalle, se on kaunis ja sopii paikalleen niinkuin se olisi siinä aina ollut.

One thought on “Taivaallinen taukopaikka”

Vastaa