Hyyskä

Aamulla näytti olevan hyvä sahauskeli, joten oli aika kaivaa pitkästä aikaa saha esiin. Lisäksi tarvittiin hyvää lautatavaraa.

Saha ja lautoja
Saha ja lautoja

 Pyhäaamun sahaussession jälkeen oli eri mittaista lautatavaraa runsaasti kasassa. Sitten ei muuta kuin naulaamaan – ei vaan liimaamaan. Ja pian olikin muutama kelpo paneli saatu aikaiseksi.

Valmista tavaraa
Valmista tavaraa

 Valmiita palasia on hyvä liittää yhteen ja eipä aikaakaan kun jo rakennelma on saanut muotoaan.

Hyyskän raakile
Hyyskän raakile

 Punainen sen olla pitää. Sekoittelin aikani kaikkia punaisia joita kaapista löytyy. Ei ihan tullut se punainen jota haettiin, mutta voihan sen maalata päälle kun oikea sävy tulee vastaan.

Punaista maalia
Punaista maalia

 Tällä kertaa laastariliitos takaosan luukun kiinnikkeenä saa jäädä paikoilleen. Sopii huussiin paremmin kuin pönttöuuniin.

Ovi
Ovi

 Ovi rakentuu balsasta. Ovessa kuuluu olla ikkuna ja tietenkin sydämen muotoinen. Piparkakkumuotti tuli apuun ja metallisella muotilla sai hyvin ”leikattua” ikkunan. Oveen laudoitus syntyi kevyesti painelluilla pysty viiruilla. Punaväriä siihenkin.

Ovi
Ovi

 Ovi kiinnittyi paikoilleen laastarilla. Nyt se aukeaa ja menee kiinni ihan niinkuin oikean hyyskän ovi.

Sisustusta
Sisustusta

 Hyyskän sisutusta on myös saatu hieman alkuun.

Seinätaidetta
Seinätaidetta

 Hommia jää vielä seuraavaan askartelutuokioon. Viikonloppu kävi nyt vähän lyhykäiselsi, mutta onneksi niitä tulee vielä lisää. Suunnittella on hieman lisää sisustusta ja ympäristöä.

Mitähän kaikkea sitä vanhassa hyyskässä pitääkään olla???

8 thoughts on “Hyyskä”

 1. Kyllä tuli oikein pihamaan komistus! Niin kauniin värinenkin!
  Kyllä kelpaa istuntoja pidellä… 😉

 2. Niin maalaisromanttinen hyyskä, että! Minusta kaikki tarvittava on, eikös tuossa ole jo kateainettakin, ellet sitten tee kantta tuohon ”istuimeen”.

  1. Kansi täytyy tehdä, muutenhan siellä voi olla vaikka minkälainen hajuhaitta edessä.
   Esikyvahyyskässä oli myös aina lukemista ja nimenomaan Valittuja Paloja. Lukemiston laadun valinnasta en ole tietoinen 😀

 3. Siellä pitää olla vanha seinäkalenteri, jota on säästetty parikymmentä vuotta, niin että kun seuraavan kerran sattuu päivät kohdilleen niin se voi käyttää uudestaan 😉

 4. Ihana hyyskä. Tällainen pitää aikanaan tehdä myös hiiriperheelleni. Muuten, olen jostain kuullut (?), että sininen väri karkoittaisi hyttysiä…

Vastaa