Lämpöä luille

Eevertin tie vie kauas pitkän lentomatkan taakse ja sieltäkin vielä hyvän matkaa eteenpäin. Pitkä matka sujui etupäässä nukkuen, mutta niskat siinä tuli vanhalla miehellä kipeäksi. Onneksi on odotettavissa lämpöhoitoa ja niskat pian vertyvät pitkän paikallaan olemisen jälkeen. 

Lentoasemalla oli odottamassa kuljettaja joka otti Eevertin ystävällisesti vastaan ja ohjasi autoon. Autossa oli odottamassa jo kaivattu kylmä vesipullo. 

Vettä
Vettä

 Matka taittui mukavasti paikallista liikennekulttuuria ihmetellen.  Tiellä viiletti jos jonkinlaista moottoroitua kulkupeliä. Ja kaikilla oli kuormaa enempi ja vähempi. Tavaraa tai ihmisiä, kaikille ja kaikelle oli tilaa.

Liikenne
Liikennettä

 Parin tunnin ajomatkan päästä jo saavuttiin Eevertin kohdekylään. Paikka oli tuttu jo entuudestaan ja morjestettavaa riitti aina kylän portilta saakka. Kylässä on paljon Muumitalon oloisia rakennuksia. Sellaiseen Eevertkin oli suuntaamassa. Kylän perältä tuttu talo löytyikin ja pieni ihastuksen huokaus taisi päästä vanhalta mieheltä kuin huomaamatta.

Talo
Talo

 Matkan rasituksia oli mukava helpottaa uima-altaassa joka taloon kuului. Pakkausten purkamisen jälkeen olikin aika jo ryhtyä itse pääasiaan eli loikoilemiseen. Tosin sitä ennen tuli puhdistaa terassi ja pestä muutama ikkuna jotka olivat siitepölyn peittäminä.

Vesimies
Vesimies

 Vesi ei ollut erityisen viileää, mutta märkää kumminkin ja mukavahan se on aina vesileikkeihin lähteä. Kotoa Eevert oli varannut mukaan rantapallon joka saisi uuden kodin kesätalon altaalta.

Limpparia
Limpparia

 Pulikoimisen jälkeen on mukava istahtaa varjoisalle terassille juomaan limpparia jäillä. Virkistävää ja rentouttavaa 🙂

Kuumalla ilmalla täytyy muistaa juoda tarpeeksi. Vedestä on siis pidettävä huolta että sitä on riittävästi ja kokoajan tarjolla. Talossa ei juuri vettä ollut valmiina, eikä auttanut muu kuin lähteä sitä paikallisesta pikkukaupasta ostamaan. Vaihtopullo kainaloon ja menoksi. 

Veden hakua
Veden hakua

 Päivä etenee näillämain hissuksiin, eikä minnekään ole kiire. Paikallinen väestö on opettanut vieraitakin pois hötkyilemisen tieltä ja toimivat sään ja olosuhteiden kanssa tasapainoisesti.

Tasaipainoon kuuluu myös maittava ruoka. Ja siitä ei Eevertin tämänkertaisella reissulla ole puutetta. Aamiaisena herkullisia hedelmiä ja paikallisia tuotteita. 

Aamiainen
Aamiainen

 Päivällisenä tuli nautittua maukas keitto.  Mausteet olivat enempi kuin kohdallaan. Tulisimmat chilit jäivät lautaselle, mutta riittävästi olivat kokonaisuutta maustaneet.

Keitto
Keitto

 Ja kuin pisteenä iin päälle, maan komea sotalaivasto lipui kaupungin edustalla ja ampuipa muutaman kunnon laukauksenkin huomion herättämiseksi.

Ranta
Ranta

 Kaunista on, kaunista on, tuumaili mies kun katseli laajaa laskuveden aikaista rantaa ja kalastajaveneitä.

Rantaa
Rantaa

 Joku leidi hymyili miehelle ystävällisesti. Mithän leidillä on mielessä, mietiskeli Eevert.

Leidi
Leidi

 Joko keksit missä päin mies menee?

2 thoughts on “Lämpöä luille”

  1. Onpa Eevertillä mukavan oloinen loma. Intialta vaikuttaa aika lailla tuo liikenne, ruoka ja ihanat hedelmät.
    Leppoisaa loman jatkoa!

Vastaa