Miljoonkaupungin elämää

Majoitusasioiden järjestyttä oli viimein aika katsella kaupunkia ja sen elämää. Hiljaiseen kotikylään nähden täällä oli valtavasti elämää, kimalletta ja kaupankäyntiä niin merellä kuin maallakin. Ja vielä useinmiten monessa kerroksessa.

Pilvenpiirtäjä
Pilvenpiirtäjä

 Maailman 7. korkein rakennus sijaitsee Hong Kongissa ja siinä on ylimmässä kerroksessa näköalatasanne jonne pääsee kätevästi maisemia tarkeastelemaan. Rakennus näyttää olevan lähellä, joten ei kun askeltelemaan sinnepäin kuumuutta hohkaavassa kaupungissa. Rakennus oli hyvä maamerkki jonka mukaan oli helppo suunnistaa. Kaduilla näkyi vielä aamupäivällä vähän väkeä, mikä hieman kummastutti Eevertiä, sillä jo ennenvanhaan täällä oli ihmisiä valtavat määrät kaduilla kuljeskelemassa.

Rakennus piti kiertää melkein kokonaan ennenkuin sinne pääsi sisälle. Onpa huomaamaton sisäänkäynti, tuumi Eevert mielestään merkittävän rakennuksen sisääntuloovella.

Hissi
Hissi

 Hissi vei miehen minuutissa 400m korkeuteen. Se oli huimaa kyytiä ja lukitsi korvat jo heti alkumetreillä. Hissin valotaulusta saattoi seurata kulkua ylöspäin.

Maisemat olivat ylhäältä komeat. Hyvä keli ja näkyvyyttä riittävästi. Näköalatasanteella vierähti hetki jos toinenkin. Melkein koko kierroksen voi kiertää. Jokin yksityistilaisuus oli varannut pienen siivun näköaloista. Talossa on tiloja joita voi vuokrata vaikka juhlia varten.

Pilvenpiirtäjiä
Pilvenpiirtäjiä

 Näkymät Hong Kongin puolelle olivat loistavat. Kyllä siellä olikin taloja – toinen toistaan korkeampia ja komeampia aivan vieri vieressä. Satamia on useita ja niitä tietenkin ystävämme tutkaili tarkkaan. Moni asia on muuttunut mutta ei ainakaan sataman vilkkaus. Laivoja jokaisessa koossa risteili nopeaan tahtiin kaikilla vesialueilla.

Satama
Satama

 Eevert poistui tornista hissillä. Hissi oli painettu valmiiksi alakertaan. Ja mitä ihmettä. Täällä oli ihmisiä yllinkyllin! Ihmiset kulkivat katujen yläpuolella olevia ilmastoituja käytäviä pitkin. Ilmakos siellä kadulla oli niin vähän kulkijoita! Tyytyväisenä Eevert liittyi ihmisvirtaan. Onhan tämä niin paljon mukavampaa kuin kävellä 34 asteen hehkuvalla kaupungin kadulla.

Käytävät kuljettivat kauppakeskuksesta toiseen. Katukartalla ei paljon tehnyt. Sisällä oli hyvät opasteet eri asemille ja kaduille. Suunnistaminen niiden mukaan onnistui hyvin.

Kauppoja
Kauppoja

 Käytävät avautuivat kaupoille ja aina niitä oli monta kerrosta. Tilavia, avaria ja hinnakkaita laatuliikkeitä niin paljon että Eevert ei aavistanutkaan kuinka laaja kirjo merkkiliikkeitä voikaan olla. Hienojen liikkeiden keskellä komeili myös Marimekon liike unikkoisine ikkunasomisteineen. Ollaan hyvässä seurassa, tuumi Eevert.

Hahmot
Hahmot

 Jokin kampanja oli menossa, sillä monin paikoin näkyi melkein ihmisen korkuisia tuttuja hahmoja Wallace ja Gromit sarjasta erilaisilla kuoseilla koristettuina. Niitä ihmetellessä kului paljon aikaa 🙂

Tilataidetta
Tilataidetta

 Kauniita tilataide kokonaisuuksia oli lähes jokaisessa aulatilassa. Valoa oli taitavasti käytetty suunnittelussa hyväksi.

Luistelua
Luistelua

 Erään kauppakeskuksen kerroksissa oli luistinrata. Siellä oli paljon lapsia ja aikuisia luistelemassa. Jotkut olivat tehneet sitä jo paljon ja osalla luistimet olivat varmasti ensimmäistä kertaa jalassa. Menoa oli hypyistä laitoja pitkin kaksin käsin eteneviin luistelijoihin. Hauskoja pingviinejä ja delfiineja oli avustamassa opettelijoita.

Hyppyharjoituksia
Hyppyharjoituksia

 Valmentaja opasti tyttöä hypyjen saloihin vaijerin avulla. Sinnikkäästi opiskelija harjoitteli alastuloa opettajan avustaessa ja nostaessa vaijerilla hyppääjää hieman ylöspäin hypyn mukaan.

Keskuspuisto
Keskuspuisto

 Jokaisessa kaupungissa on keskuspuisto. Pieni paratiisi kivikylän keskellä. Täältä löytyi iso flamigolauma asustelemassa suurkaupungin sykkeessä.  Paljon ihmisiä vietti aikaansa puistossa. Uiden uimalassa, harrastaen liikuntaa, viettämässä aamuhetkiä Qi Gongin ja Tai Chi Chuan mukaisesti.

Ilta laskeutuu Hong Kongiin
Ilta laskeutuu Hong Kongiin

 Seitsemän aikoihin ilta ja pimeys laskeutuu kaupunkiin. Mukavia, muuttuvia sävyjä taivaanrannassa oli pakko seurata. Iltaa tuo mystisyyttä kaupunkiin kun kaikki valot syttyvät ja heijastelevat

Yö
 

3 thoughts on “Miljoonkaupungin elämää”

Vastaa