Laivakello

Eevertin olohuoneeseen on asennettu kello. Nyt ei ole ajan mittaaminenkaan auringosta kiinni. Vaikka hyvin hommat ovat hoituneet ilman kelloakin.

Kello muistuttaa kovasti sitä mikä oli kauan sitten kajuutan seinällä, silloin kun Eevert oli päässyt ensikertaa mukaan matkalle. Kajuutta oli yleisesti päällystön ja matkustajien majapaikka laivalla. Se onkin ollut aina se tutumpi paikka Eevertille. Eevert on majaillut laivapojasta asti kajuutan yhteydessä olleessa hytissä. Nuorena kössinä hän pääsi alkuun tutun sukulaismiehen komentamaan laivaan.  Muut aloittivat meriuransa tavallisimmin jungmanneina miehistön puolella.

Kajuutan messinkikellosta piti tarkkaan katsoa milloin oli oma aika ryhtyä työhön ja toimiin. Eevert tunnollisena laivapoikana muisti tarkkailevansa jatkuvasti kelloa, ettei vain ollut myöhässä. Laivan elämä oli kovaa ja armotonta myös nuoren miehen osalta, eikä kapteenin sukulaispoika saanut juuri muita etuuksia kuin oman nukkumapaikan kajuutan valvojana.

Laivakello seinällä
Laivakello asennettuna paikalleen

.

Laivakellon syntymiseen vaikutti paljon armas siippani, joka oli sitä mieltä että olen tartuttanut häneen jotakin käsittämätöntä. Herra tuli kotiin taskussaan kadulta poimittu musta korkki. Muovinen korkki oli erikoisen muotoinen ja kierteetkin murtuneet sisältä. Aikansa pöydällä oltuaan se muuntautui messinkisen ajannäyttäjän ulkokuoreksi ja sai sisäänsä kellotaulun valokuvatulosteesta.

Laivakello
Laivakello

Kello näyttää olevan vanhaa englantilaista käsityötä.

4 thoughts on “Laivakello”

  1. Hei vähänks on hieno ja onnee vaan isännälle :O))
    Ja toi kirjoituspöytäkin on mahtava, mistä tommosii saa :O)

  2. Kiitos kaikille kommenteista. Niitä on mukava saada.
    Pöydän isäntä toi tuliaisina Kuortista ABC-huoltamon yhteydessä olevasta puutuotteisiin keskittyneestä liikkeestä. Sekä minä että Eevert olemme siitä hyvin ylpeitä. Pienet laatikotkin ovat avautuvia ja saavat joskus tärkeitä salaisuuksia ja muistoja säilöttäväkseen.

Vastaa