Bangkokin paahteessa

Bangkok heräsi uuteen polttavan kuumaan päivään. Ukkosta on luvattu ja aikaisempien kokemusten mukaisesti luvassa on komeaa luonnon näytelmää. Pilvinen päivä on hyvä päivä tutustua nähtävyyksiin ja paikalliseen elämään. Tai niin ainakin Eevert kuvitteli.

Näkymä ikkunasta
Näkymä ikkunasta

 Hotellihuoneen viileys hämää. Heti kun astuu kadulle tulee toisenlainen totuus vastaan kuin seinä. Kostean kuuma ilmasto valtaa hetkessä kehon. Muutamien kortteleiden päästä löytyi Sky train jolla pääsee mukavasti jokilauttojen tuntumaan.

Lippuautomaatti
Lippuautomaatti

 Hetken aikaa automaatin ihmettelyä ja lopulta palveluluukulta päivän lippu käyttöön. Helppoa kulkemista ja juna on kätevin tapa siityä paikasta toiseen kaduilla olevan jatkuvan ruuhkan yläpuolella.

Jokiliikennettä
Jokiliikennettä

 Joella on vähintään yhtä kova liikenne kuin maissa. Erilaiset isot japienet alukset risteilevät erisuuntiin ja yhtä aikaa. Erityisiä liikennejärjestelyja ei vilkkaalla joella ole, vaan täällä pätee sama kuin muussa liikenteessä. Mennään ohi sieltä mistä pääsee ja nopein menee ensin.

Moottori
Moottori

 Siitä johtuen ainakin pitkissä jokiveneissä, jotka toimittavat pitkälti taksiliikenteen virkaa on toinen toistaan mahtavampia moottoreita. Ei mitään Evinrudeja tai muita täsmävalmisteita vaan vaikkapa kuorma-auton moottoreita. Hetkessä nuo pitkähäntäveneet nousevat nokkapystyssä sen verta kovaan menoon, että Eevert päättää pysytellä niistä kaukana vaikka on monen moiseen merimenoon tottunutkin.

Temppelialuetta
Temppelialuetta

 Päivän teemana ovat temppelit. Niitä Bangkokissa riittää ja kaikissa olisi yhden päivän verran katseltavaa -vähintäänkin.

Hautausmaa
Hautausmaa

 Alueet ovat laajoja, joten käveltyä tulee paljon. Kuumassa pitää muistaa juoda paljon, opastaa eevert seuruettaan asinatuntevasti.

Neljä apinaa
Neljä apinaa

 Miehenmittaiset tutut apinatkin löytyivät alueelta.

Hymyilevä Buddha
Hymyilevä Buddha

 Buddha näyttää nauttivan paahteesta. Eevert nautti erityisesti patsaan vieressä olleesta isosta tuulettimesta. Näitä oli useita alueella ja moni tuntui viihtyvän niiden läheisyydessä.

Ropeli
Ropeli

 Isot tehokkaat ropelit viilensivät hikisen ihon välityksellä mukavasti.

Wat Arun
Wat Arun

 Yksi Bangkokin maamerkeistä on Wat Arun eli Aamunkoiton temppeli. Sitä kohti mies suunnisti. Puolivälin tasanteelle näytää olevan portaat. Sinnehän sitä on kiivettävä ottamaan yleiskuvaa kaupungista ja joesta.

Portaat
Portaat

 Melko jyrkät, totesi Eevert katsellessaan ihmisten liikkumista. Alastuleminen varsinkin näytti olevan monelle haasteellista.

Ylhäällä
Ylhäällä

 Melko hyvät näkymät oli ylhäältä kaupunkiin päin.

Näkymä
Näkymä

 Alueella oli paljon erilaisia temppeleitä ja uskonnollisia rakennuksia. Kaikkien ulkoseinät olivat kauniisti kirjailtuja. Paljon osaavaa käsityötä.

Temppelikissa
Temppelikissa

 Temppelikissoja oli siellä täällä. Paikalla oli myös laaja markkina- ja basaarialue jota tutkiessa humpsahti yllättäen paljon aikaa.

Markkinapaikka
Markkinapaikka

 Päivää oli vielä jäljellä, joten ei muuta kuin takaisin jokiveneelle ja jatkamaan matkaa.

Koristeellinen malja
Koristeellinen malja

 Suunta jatkui kohti Suurta Palatsia.

Osa turisteista harhautetaan jo ennen temppelialueelle pääsyä. Tästä on myös Eevertilla omakohtainenkokemus eräältä aikaisemmalta yritykseltä päästä alueelle. Aluetta ympäröivässä muurissa on useita portteja, mutta sisään pääsee vain yhdestä. Ulkopuolella vilisee yrittäjiä, jotka vakuuttelevat, että temppeli on suljettu kansallisen juhlapyhän vuoksi. Tarkoituksena on houkutella väkeä ylihintaan ajelulle tai ostoskierrokselle jalokiviliikkeisiin. Muurin ulkopuolella on kylttejä jotka varoittavat näistä yrittäjistä sekä kovaäänisiä jossa huomautetaan että heitä on paljon liikeellä. Silti lukuisat yksityisyrittäjät toimivat aivan näiden varoitustaulujen ja kovaäänisten tuntumassa. 

Enää Eevert ei näihin kompastunut vaan pääsi sujuvasti sisään. 

Alueella oli tiukat pukeutumissäännöt, joten Eevertkin joutui pukeutumaan asianmukaisesti lainavaatteilla ennen sisäänpääsyä. Pitkät housut ja peittävät puserot vaaditaan kaikilta. Palatsissa on kiinni myös Wat Phra Kaew temppelialue (n. 100 rakennusta) joka yhdistää uskonnon vahvasti kiinni hallintoon. 

Wat Phra Kaew
Wat Phra Kaew

 Täällä kaikki on kultaa mikä kiiltää.

Kultaa
Kultaa 

 Parin tunnin aikana tuli kierrettyä vain osa alueesta.

Suljettu temppeli
Suljettu temppeli

 Kannattelijahahmoja on varmaan tuhansia pitämässä rakenteita pystyssä. Kaikilla oma ainutlaatuinen ulkomuotonsa ja vaatetuksensa.

Kannattelija
Kannattelija

 Temppelit ovat suuria. Vaikea saada mahtumaan kerralla yhteen kameraan, tuskaili Eevert yrittäessään kuvailla kaikkea mielenkintoista.

Lisää temppeleitä
Lisää temppeleitä

 Jättimäiset vartijat temppelin portilla.

Temppelialueen vierellä on Suuri Palatsi. Joka on vanha hallitsijan asuinrakennus. Nykyisin se on etupäässä seremoniakäytössä. Tarkasti vartioitu paikka ansaitsee edelleen syvän kummioituksen niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.

IMG_1953
Vartija

 Vartijat seisovat jokaisen sisäänkäynnin tai portin vieressä.

IMG_1955
Suuri Palatsi

 Suuren palatsin portaikot ja ovet olivat kauniisti tehtyjä. Niissä silmä lepäsi.

Ovi
Ovi

 Päivä oli kuuma ja uuvuttava. Pian oli aika lähteä kohti hotellia. Pesulle, syömään ja nukkumaan. Se oli suunnitelma, eikä Eevert siitä livennyt loppupäivän aikana.

3 thoughts on “Bangkokin paahteessa”

  1. Pitkästä aikaa Eevertillä kylässä. Kylläpäs on Eevert ehtiny kesän aikana reissailla, mukava oli katsella matkakuvia. Kiitos seurasta <3

  2. Terveisiä Eevertille ja matkakavereille Lapista sinne jonnekin, täälläkin ukkosta ilmassa ja kosteanlämmintä. Kiitos matkakertomuksista, kiva lukea mitä kaikkea maailmata löytyy.

Vastaa