18.12.

Eevert on nukkunut nojatuolissaan koko yön! Ai kauhistus sentään, kun paikkoja kolottaa. Kuinkas sitä nyt näin pääsi nukahtamaan sikiuneen, että ei ole omaan sänkyynsä muistanut kömpiä. Eevert hieroo niskojaan ja kylkiään siirtyessään keittiöön aamukahvin keittoon. Tuli virisi pesään ja pian iloinen ritinä täytti huoneen.

Kahvinkeittoa
Kahvinkeittoa

 Eevert katselee ikkunasta ulos. Sataa lunta. Kovin on vaihtelevaista tämä sää, hymähtää mies muistaessaan eilisen vesisateen. Nyt maa on taas valkoinen ja puhtoinen. Äkkiä tienvierustat likaantuvat jos märkää tulee. Postikorttimainen keli, mikä sen mukavampaa.

Kaunis päivä houkuttaa ulkoilemaan. Eevert kävelee kylätietä. Kummallinen säksätys tuntuu seuraavan miestä. Mistäs se kuuluu? Eevert koittaa paikallistaa äänen, mutta tihenevässä lumisateessa se on hankalaa.

Vai siellä! Huudahtaa Eevert.

Puu
Puu

 Läheisissä puissa oravat rullaavat vinhasti puunrunkoja ympäri ja säksättävät toisilleen. Mahtaa niillä olla kisa menossa. Vuoroin kurkkivat eri puolilta puuta. Pumpulimaisen lumen sataessa oli mukava kulkea ja katsoa eläinten iloa.

Eevertillä on aina taskunpohjalla jotakin tarjottavaa pikkuystäville. Muutamia Oravan Herkkupussin antimia löytyi nytkin. Eevert osallistui hetken oravien keskusteluun säkättäen samalla tavalla. Rohkeampi niistä tuli jo lähemmäs kuusenoksille keikkumaan. Eevert asetti herkkupallot kannon päälle. Pian oravakaverukset kävivät ne poimimassa parempaan talteen. Aika paljon muuten mahtuuu noihin poskiin pähkinöitä, naurahti Eevert ja jatkoi matkaansa.

Herkut
Herkut

 Kotimatkalla Eevert poikkesi Marja-mummon mökille. Eevertillä oli tapana käydä välillä auttelemassa mummoa. Nytkin tarttui jo ennen sisälle menemistä kirveeseen ja pilkkoi muutaman sylillisen puita. Ensimmäisen kantoi mukanaan tupaan ja tervehti mummoa. Aina iloisena ja hyväntuulisena mummo otti vieraan vastaan. Kuulumiset vaihdettiin marjamehua samalla juoden. Mummo teki mitä parhainta marjamehua joka vuosi. Ilokseen sitä maisteli varmasti jokainen vieras. Viimeiseksi Eevert vielä kantoi sisään loput pilkotut puut ja lupasi tulla taas joku päivä uudelleen.

Puiden pilkkomista
Puiden pilkkomista

 Kotona Eevert kertasi päiväänsä ja ajatteli, että tänään oli hyvä päivä, vaikka yön kummallinen nukkuma-asento kolotti vieläkin kehossa.

4 thoughts on “18.12.”

 1. Heräsin aamuyöstä laittamaan tulet lämmityskattilaan ja päätin kurkistaa mitä se Eevert touhuilee. Hankalasti näkyy nukkuvan istuallan …polttopuiden pilkontaapu on varmasti mökin mummollekin mieluisaa.

 2. Huomenta AinoS,
  polttopuiden tekeminen kummasti sai veren kiertämään niskoissa tuolilla vietetyn yön jälkeen. Sopiva liikunta usein avittaa jumituksissa.

 3. Varmasti helpotti Eevertin niskajumi puita pilkkoessa ja mieli virkistyi sekä mummolla, että Eevertillä.

  1. Hei Merja,
   niskajumi on helpottanut mutta peukalonhankaan on syntymyt mojova rakko 🙂
   Mieli on muuten oikein hyvä ja olo rento.

Vastaa