19.12.

Aamu sarastaa. Eevert loikoilee vielä makuukamarissaan. Kiire ei ole minnekkään. On hyvä asia. Niin monella on näihin aikoihin jo kova kiire. Miksihän se joulun lähestyminen tekee ihmisille kiireen? Sitä on hyvä miettiä ihan tarkkaan. Minne meillä on niin kiire. No, jokaisella on ne omat menonsa ja arvojensa mukaiset asiat hoidettavana. Kunnioitetaan niitä. Eeverttilässä kiireestä ei ainakaan tänään ole tietoa.

Makuukamari
Makuukamari

 Vähitellen mies siirtyy keittiöön. Sytyttelee kynttilöitä, avaa Jouluradion ja nautii aamun sinertävästä hetketkestä katsellen ikkunasta ulos.

Tänään laitetaan muutama joulutervehdys. Joitakin lähimpiä ystäviään Eevertilla on ollut tapana muistaa joulunaikaan. Jo varhain syksyllä ovat lahjat löytyneet ja laitettu visusti piiloon. Joskus niin hyvään piiloon, että niitä ei edes löydy ajoissa. 

Pakettipaperia
Pakettipaperia

 Joskus Eevert on jopa paketoinut ne valmiiksi ja silloin käy niin, että Eevert ei enää itsekään ole kovin varma siitä mitä kauniiden paperien alle on kätketty. Siitä mies varsinaisesti viis veisaa, sillä näinhän jouluyllätykset ovat myös hänelle yllätyksiä. Mitä lie joulupukki niihin piilottanut?

Nyt paketteja ei ole valmiiksi paketoitu, joten alkuun on otettava esiin kaunista paperia, sakset ja teippiä.

Paketteja
Paketteja

 Paketin päälle Eevert tekee ihan omin käsin kortin. No, ne ovat usein aika persoonallisia. Ison miehen sormet eivät aina taivu ihan kaikkeen siihen mitä sielun silmin näkee tapahtuvan kun tuosta vähän kääntää tai näin vähän leikkaa. Hienoja ne aina ovat kuitenkin.

Kortin sisäpuolelle kirjoitetaan värssy. Jos on itse keksitty, niin aina parempi. Monta kertaa menee kynä suuhun kun yrittää keksiä sopivia riimejä.

 Taivas on täynnä tähtiä

ja kuusetkin kuiskii metsissä lämpöä,

joulurauhaa ne meille toivottaa.

Joulun rauha, lahja parhain!

Näin lukee punaisessa kortissa. Kenellehän se mahtaa olla osoitettu? Osaatko arvata? Kortin Eevert kiinnittää isoimpaan pakettiin.

Paketteja ei ole montaa, mutta hyvin aika kuluu niiden kanssa. On tämä yksi mukavimmista päivistä näihin aikoihin, huokaisee Eevert saatuaan kaikki kohdalleen.

Seuraavaksi sitten ne toimitetaan omistajilleen.

Tonttu
Tonttu

 Kuinkahan joulupukki sen hoitaisi tänävuonna, mietiskelee mies hymy huulillaan.

8 thoughts on “19.12.”

 1. Viimeinen työpäivää ennen lomaa. Sitten se alkaa… joulun rauha. Kyllä se on lahja parhain. Eeverttikin sen tietää. 🙂

  1. Huomenta Piikko,
   joulun rauhaan laskeutuminen on hienoa. Ja tosiaan levollisuus jonka voi tavoittaa edes hetkeksi tuona aikana palkitsee ja kantaa pitkälle.
   Moni meistä taitaa jännittää ja huolehtia niin paljon että levollisuuden tavoitteluun tarvitaan jopa erityistä keskittymistä.

 2. Kyllä pukki toimittaa perile! Tontut on hiukan apuna. Tänä Jouluna ajattelin ottaa rennommin koristelun kanssa, siivottu moneen kertaan , kynttilöihin jouluiset mansetit ja ikkunoihin jouluvalotähdet loistamaan.

  1. Kiitos Eija,
   tällaita miehistä täällä vaan…
   Lämpimät terveiset Villa Charlotten rouvalle! Siinä on viehättävä rouva – kertakaikkiaan. Ja määrätietoinen.

  1. Kiitos Mainamummu!
   Hötkyilyt taitavat nyt jo jäädä taaksepäin. Hiljalleen on kaikki tarpeellinen huolehdittu. Ja sitä tuikitarpeellista ei niin paljon taida ollakaan.
   Terveisiä kissakaartille!

Vastaa