Jouluaatto

Jouluaattoaamu on valkenemassa.

Eevert nauttii aamukahvinsa erityisellä hartaudella ja kuuntelee samalla Jouluradiota. Mitä sieltä nyt kuuluukaan?

Kahvin jälkeen Eevert siirtyy saliin. Kuusi on eilen tuotu sisälle ja tähti asetettu latvaan. Se on kaunis ihan sellaisenaan. Pitkän aikaa Eevert pohtii laittaako hän enempiä koristeita ollenkaan. Kuusen tuoksu on täyttänyt koko salin. Eevert nuuhkii ja nauttii kaikilla aisteillaan. Ehkä kuitenkin laitetaan kynttilät… toteaa mies ja lähtee hakemaan kuusenkynttilöitä esille. Pian ne on astettu kuuseen ja Eevert kokeilee toimivatko ne moitteettomasti.

Jos sittenkin muutaman pallon laittaisi… arvelee mies ja palaa eteisen kaapille etsimään kuusenpalloja. Pian ovat pallot oksilla ja tyytyväinen mies kiertelee kuusta ihastellen. Jospa jonkin nauhan vielä laittaisi… ja tuttua tietä taas eteiseen… ja takaisin. Kuusi näyttää aina vain enemmän joululta.

Joulukuusi
Joulukuusi

 Puolenpäivän aikaan on kylän oma joulurauhan julistus torilla. Sinne on ehdittävä tänään hyvissä ajoin. Koristeltu kuusi jää hohtamaan saliin itsekseen kun mies pukeutuu lämpimästi ja suuntaa kulkunsa torille.

Torilla
Torilla

 Väkeä on kerääntynyt jo paljon. Joululaulu viriää kuin yhteisestä sopimuksesta. Kauppias julistaa kylärauhan alkaneeksi. Väki toivottelee toisilleen hyvää Joulua.

Joululaulun laulajat
Joululaulun laulajat

 Tuuli suhisee puissa ja ravistelee oksiltaan liikoja lumia ikäänkuin taputtaakseen juhlan alkajaisiksi ..ja jostain alkoi kuulua kulkusten hiljainen, rytmikäs helinä. Väki torilla höristelee korviaan. Mistä se oikein kuuluu?

Hevonen
Hevonen

 Helinä lähenee ja lopulta huomataan että reki ja hevonen lähestyy toria. Reessä on kyydissä Joulupukki. Monen pienemmän kyläläisen toiveiden täyttymys. Pukki jakaa pienet joulupussit kaikille päivän iloksi. Hymy nousee jokaisen huulille tavatessaan pukin. Pussien jakamisen jälkeen pukki istahtaa hetkeksi ja levähtää nauttien samalla kuumaa mehua. Tänään on niin monta paikkaa vielä listalla, että on hyvä hieman nauttia tästä kylän rauhasta ennen vilkkainta iltaa.

Lepäävä pukki
Lepäävä pukki

 Kylän väki siirtyy koteihinsa ja Eevertkin omaan taloonsa. Alkaa illan valmistelut. Tai valmistelut ovat jo aikaa sitten tehdyt, mutta paikoilleenasettelut ja viimeistelyt.

Joulupöytä
Joulupöytä

 Perinteiseen tapaan kylän yksinäiset miehet ovat kokoontuneet Eevertin luo viettämään aattoiltaa. Yhdessä se on paljon mukavampaa. Jokainen tuo myös tullessaa jotakin jouluherkkua. Niin siinä taas käy, että kun kaikki osallistuvat niin saadaan melkoisesti aikaan. Eevertin joulupöytä on runsas ja siitä löytyy jokaiselle jotakin syötävää.

Aattoillan rauhaa
Aattoillan rauhaa

Hyvää Joulua!

 

14 thoughts on “Jouluaatto”

 1. Ihanaa joulutunnelmaa! ♥
  Valkea joulu saatiin tänne keski-suomeenkin. 🙂
  Joluluterkkuja Eeverttilään1
  t.piikko

 2. Hyvää Joulua ja oikein paljon kiitoksia kiinnostavasta joulukalenterista! Olet nähnyt valtavasti vaivaa sen eteen.

  1. Kiitos Sirkka.
   Oikein hyvää Joulunaikaa myös sinulle ja läheisillesi. Yhdessä on ollut mukava kulkea kohti Joulua.

 3. KIITOS aivan ihanasta joulukalenterista. Löysin sen sattumalta tai johdatettuna! Kuinka ihmeessä joku voi olla noin taitava suunnittelija, rakentaja, tarinan kertoja. Sen täytyy varmaan olla armolahja. Ihana tapa kertoa maailman tärkeintä sanomaa!

  1. Kiitos kannustavasta kommentistasi. Mukavaa että olet viihtynyt tarinan kulussa.
   Oikein hyvää alkavaa vuotta 2015 Sinulle.

Vastaa