Kauppias

Vanhalle kaupalle on pitkään ollut etsinnässä kauppias.

Muistoissa siintelee oman lapsuuden aikainen kauppaa hoitanut minulle tuntemattomaksi jääneen kauppias Mattilan tytär.

Joitakin vuosia sitten sain käsiini pari pientä nukkea joista toinen asettui sujuvasti Suntion hommiin vaikka alunperin otin pikkunuken vain kuvausrekvisiitaksi. Koitin jäljittää nuken vamistajaa ja aikakautta heikoin tuloksin. Löysin kuitenkin samaan sarjaan liittyvän isoäidin kuvia ja tiesin heti, että tuo on kuin muistojeni kauppias.

Kauan etsin, kauan hain. Sen verran vanha sarja että kaupoista ei löytynyt. Viimein pelastajakseni koitui Huuto.net jonka kätköistä nukke ilmaantui 🙂

Uusi kauppias tutustumassa paikkoihin
Uusi kauppias tutustumassa paikkoihin

Taitaa olla pyhäpuku päällä. Muistojeni pyhäpuku oli täysmusta, jonka näin useinmiten silloin kun kylän kirkossa oli jumalanpalvelus tarjolla.

Nuttura
Nuttura

Harmaat, pitkät hiukset olivat aina nutturalla. Tosin ei tainnut se nuttura olla ihan noin runsas kuin tällä kauppiaalla.

Mitähän täällä myydään
Mitähän täällä myydään

Hyllyt pitää tarkastaa ja opetella mitä kaikkea on myynnissä. Vanhalta kaupalta on aikanaan saanut kaikkea mahdollista mitä vain maalaistaloissa on voitu tarvita. Omien muistojeni kauppa on ollut jo hiipuvainen ja valikoimakin rajoittunut.

Kaupan vaiheista voit lukea lisää täältä KLIK ja KLIK

Valmiina palvelukseen
Valmiina palvelukseen

Vaatetukseen täytyy hieman kiinnittää huomiota. Kaunista ja alkuperäistä pukua en raski irroitella, mutta jos esiliinan tai työtakin saisi joskus aikaiseksi. Yksi ainoa kuva muistojeni kauppiaasta, Irma-tädistä on kätköissäni olemassa. Kuva on peräisin vuodelta 1984 ja kainalossani oleva lapsi on esikoiseni. Silloin on kauppa ollut vielä olemassa, tosin melko vaatimattomalla varustuksella.

Muistojen kauppias
Muistojen kauppias vuodelta 1984

Kauppaa ei enää kotikylällä ole ja rakennuskin yksityiskäytössä. Siipä eletään edelleen muistoissa.

3 thoughts on “Kauppias”

  1. Vaikka nykyään on kaikenlaista tavaraa tarjolla ei sitä oikeaa tahdo aina löytyä helposti. Onpa hyvä, että löysit ”sopivan” kauppiaan lopulta. On ollut mielenkiintoista seurata tätä projektiasi ja tavaravalikoiman kasvamista.

  2. Nyt on Hannukkalan väki huomannut että sehän on Mattilan Irman kauppa taas auki. Sieltä sitä on aina kaikki tarvittavat tavarat löytyneet. Onhan Irman äiti heidän siskonsa. Tyrvännön vaakunakin näkyy olevan siellä seinällä, joten hyvä että kauppias on taas pistänyt tavarat järjestykseen.

  3. Tervetuloa vaan Hannukkalasta kaupoille 🙂
    Näin ne minimaailmat joskus kohtaavat.

Vastaa