Taidetta Kappeliin

Kappelin uuttera Suntio on saanut lahjoituksena baijerilaista taidetta.

Hämmentyneenä ja liikuttuneena hän otti vastaan kauniin tinaveistoksen Kappelin seinälle. Melkeinpä tämä sopisi alttaritauluksi! huudahti Suntio

Tinataidetta
Tinataidetta

Taideteoksesta löytyy kaikki olennaiset kristilliset symbolit. Viinipuun hedelmät, leipä ja viini sekä monen tuntemat kaksi kalaa.

Käsinmaalattu työ
Käsinmaalattu työ

 

Työ on valettu Baijerissa eräässä pienessä perheenkokoisessa taidekeskuksessa. Kaikki työt maalataan huolellisesti käsin ennen maailmalle toimittamista.

Asennushommia
Asennushommia

Työ löytää paikkansa alttarin vasemmalta puolelta. Alttarikankaasta Suntio ei kuitenkaan raaskinut luopua. Tuossa se on kaikkien kirkkovieraiden nähtävillä.

Mitä on tapahtunut ikkunalle?
Mitä on tapahtunut ikkunalle?

Onkohan Suntio nyt sählännyt kiinnityshommissa. Kappelin ikkuna nayttää olevan pahasti säröllä!

Valmista tuli
Valmista tuli – Siipan ottama kuva!

Kaikki on valmiina huomista kappelihetkeä varten 🙂

______________________________________________________

Tinatyö löytyi Trimeeri oy:n myyntipöydältä parhaillaan vietettävien Kirkkoäivien materiaalinäyttelystä Kouvolan kaupungintalota. Korkeutta ristillä on n. 5cm.

Tinavalu
Tinavalutyö

Trimeerin löytöjä on Kappeliin sijoitettu muitakin. Alttarin risti on samalta hovihankkijalta hankittu joitakin vuosia sitten.

Tämä baijerilaisen pienen perheyrityksen tinavaluristi oli ihan pakko saada mukaan. Kävin sitä hipelöimässä pariinkin kertaan ennen kuin se lopulta lähti mukaan. Joskus jotkut asiat jäävät huutamaan mieleen ja sitä huutoa ei vaimenna muu kuin asian haltuun ottaminen.

Yhtäkaikki sekä Suntio että Eevert ovat hyvin tyytyväisiä uuteen taidehankintaan.

3 thoughts on “Taidetta Kappeliin”

Vastaa