Kappelin remontti valmis

Kappelilla eivät ole työmiehet hanskojansa roikottaneet, sillä sen verran sutjakkaasti työ on edennyt kun alkuun on päästy.

Poka
Poka

Vanhaan harmaakivikirkkoon ei ihan mikä tahansa poka sovi. Alkuun piti tutkailla eri materiaaleja ja niiden yhdistelmiä. Voiton vei tiiliverhoiltu ikkunakaari. Vanhat tiiliset ikkunalaudat päätettiin jättää käyttöön.

Kuivumista
Kuivumista

Tiilet päätyivät kapean nauhan päälle. Seinän ja pokan väliin viritettiin ikkunalasi. Lasimateriaali on samaa kuin aikaisemmin kauniin valonsuodattamiskykynsä vuoksi.

Kappeli kumollaan
Kappeli kumollaan

Päädyissä olevat pyöreät ikkunat saivat myös yhdenmukaisen reunamateriaalin. Niissä ei aikaisemmin ollut mitäään pokaa.

Kurkistus
Kurkistus

Pikkukappeli on siitä mukava, että sitä voi käännellä mielensä mukaan parhaimpiin työskentelyasentoihin.

Valmis seinusta
Valmis seinusta

Pian olivat molemmat seinustat valmiina.

Toinen seinusta
Toinen seinusta

Remontin jälkeen alkoi Kappelissa hurja siivous. Varsinainen tehoimuri tuli poistamaan nurkista irronneet laastit ja muut vuosien saatossa kerääntyneet pölyt.

Imurointi
Imurointi

Kalusteet tarkastettiin ja tarpeen mukaan korjattiin. Kertaalleen on Kappelin kattovalaisin pudonnut alas tuolien päälle ja osa sai silloin halkeamia. Nyt pienetkin vauriot restauroitiin. Magneetilla katossa kiinni ollut valaisin on aikaa sitten poistettu käytöstä.

Uusi ilme
Uusi ilme

Nyt taas kelpaa viettää syksyisiä kappelihetkiä.

Suntio
Suntio

Suntiokin näyttää onnelliselta saadessaan valtakuntansa taas kuntoon ja käyttöön. Uusi muuntaja ja valaisinkiskot antoivat mahdollisuuden lisätä Kappelin sisälle valoja.

Valot
Valot

Toistaiseksi siellä on kolme 1:12 koon lasista säilykepurkkia joiden sisällä on lamppu. Katsotaan josko joku päivä sinne ilmaantuisi jotakin tyylikkäämpää. Valaistus on näin joka tapauksessa paljon parempi kuin aikaisemmin.

Kirkkotarha
Kirkkotarha

Hautausmaan kynttilät tarkastettiin. Osa kynttilöistä oli palanut eli mitä todennäköisemmin alunperin jonkinlainen oikosulku halvaannutti koko muuntajan ja valaistusjärjestelmän. Uusi ja ehompi muuntaja tuli käyttöön ja kaikki toimii moitteettomasti.

Kappeli paikoillaan
Kappeli paikoillaan

Nyt vain odottamaan iltaa ja illan hämärtymistä 🙂

4 thoughts on “Kappelin remontti valmis”

  1. Olipas siellä ripeä remppaporukka ja vielä noin hienoa jälkeä tekivät.
    Kelpaa syksyä ja joulua odotella.

Vastaa