8.12.

Eevert paistaa aamiaiseksi kananmunia ja pekonia. Se on sellainen eväs, että jaksaa varmasti pitkälle iltapäivään. Ja lisäksi ne maistuvat oikein hyvälle, selittää Eevert itselleen paistaessaan annostaan.

Munat ja pekoni
Munat ja pekoni

Vaan siihen meni nyt sitten viimeiset kanamunat. Ja heti perään Eevert muistaa, että on tänään luvannut paistaa naapurin pojan kanssa lettuja. Jaaha – sitten sitä on mentävä kaupoille tänään.

Eevert suuntaa aamiaisen jälkeen vanhalle kaupalle. Kaupalta löytyy kaikkea tarpeellista. Jauhoja, maitoa ja kahvia tarvitaan. Ja vähän sitä ja vähän tuota myös.

Kuulumisia tulee vaihdettua niin kauppiaan kuin kyläläistenkin kanssa. Kauppa on kohtauspaikka missä kaikki tärkeät asiat viestitään. Tosin, taitaa siellä monta väärinymmärrystäkin syntyä siinä samalla. Lopulta Eevert palaa kotimökille ja purkaa tavarat.

Ostokset
Ostokset

Voi tuhat tulimmaista! Missä ne munat ovat, huudahtaa mies ja raapii päätään. Munat jäivät hankkimatta – sensijaan on koko korillinen muuta tavaraa. Mitäs tässä nyt tehdään ja poikakin on kohta tulossa parahtaa mies.

Ei kai se auta muu kuin mennä naapuriin kyselemään. Siellä on muutama kana navetassa. Olisikohan sieltä saatavissa muutama muna näin hätätilanteessa. Siispä kori kainaloon ja naapuriin.

Naapurin isäntä mielellään auttaa kaveria. ”Käy itse hakemassa, siellä niitä on koko pesällinen” hän sanoo ja kiirehtii töihinsä.

Naapurin isäntä
Naapurin isäntä

Eevert huokaa. Ketään muuta ei ole paikalla. Ei kai auta muuta kuin mennä hakemaan. Vanhasta muistista Eevert tietää, että kanalassa on myös kukko. Eikä mikään turha kukko. Sellainen kukko, joka pitää tunkeilijat loitolla ja puolustaa kanasiaan koko kukon komeudellaan. Eikä siltä kukolta puutu rohkeutta hyökätä, vaikka olisi kuinka mahtava vastus edessä.

Hieman arastellen Eevert avaa nevetan oven. Lehmät ohitettuaan hän pääsee kanalan puolelle. Ensiksi vastassa on muutama pupu. Niiden kanssa Eevert seurustelee hetken. Mainioita loikkijoita ne ovat, naurahtaa Eevert.

Pupuperhe
Pupuperhe

Pian on aika mennä kanojen luo. Yksi möyhypeppuinen rouva jo kovasti kotkottaa pesän luona. Oli varmaan juuri saanut pyöräytettyä komean munan edellisten kaveriksi. Sieltä niitä vain poimitaan omaan tarpeeseen, ilahtuu Eevert ja lähestyy pesää.

Tai ei lähesty.

Kukko on jo ilmaissut olemassaolonsa ja katselee tarhan puolelta kysyvästi miestä.

Kanala
Kanala

Eevert kerää koko rohkeutensa ja saa kuin saakin tarvittavan munasaaliin koriinsa.

Kana ja pesä
Kana ja pesä

Läksiäisiksi kukko käy vielä ilmoittamassa tyytymättömyytensä kaikkeen tapahtuneeseen. Jättää sentään nokkaisematta Eevertiä tällä kertaa.

Lähtökeskustelu
Lähtökeskustelu

Kotona on viimein aika ryhtyä laatimaan räiskäletaikinaa. Se valmistuu juuri ennenkuin naapurin poika pääsee koulusta. Puheissa oli, että tulee koulusta suoraan lättysille. Kyllä ne maistuvatkin hyviltä – viimein.

Lettukestit
Lettukestit

Massut pullollaan kaksikko ryhtyy yhdessä tutkimaan kotiläksyjä. Monta visaista tehtävää sieltä tulee Eevertille vastaan.

Mitä sinä tekisin kananmunista joulunaikaan? Millaisista herkuista sinä pidät? Entä osasiko Eevert auttaa läksyjen teossa?

________________________________________

Kalenterissa on omia askartelujani sekä lukuisa määrä eri nukkekotitaiteilijoiden taidokkaita töitä. En erittele niitä erikseen. Jos ja kun löydät oman teoksesi kuvista, niin jätä siitä viesti yhteiseksi iloksi.

 

3 thoughts on “8.12.”

  1. Heh! Jopa otti lujille Eevertin munien saanti. Vaan hyvinhän tuo meni, kun ei kukko eedes nokkaissut, jos vähän motkottikin.
    Ihana tää Eevertin joulutarina, terkkuja vaan Ee:n ”äidillekin” toivottelee
    lillis

  2. Lopussa kiitos seisoo! Kyllä Eevert varmasti osaa poikaa auttaa läksyissä, vaikka omaista kouluajoista jo aikaa onkin.
    Ainakin kakkuun tarvitaan munia jouluruokapöytää ajatellen.

Vastaa