18.12.

Huomenta! toivottaa Eevert eläinystävilleen kun ne viimein tulevat miehen seuraksi. On tainnut uni maittaa viime yönä lämpimässä talossa, mies jatkaa ja antaa samalla niille aamiaista.

Koiranruoka
Koiranruoka

Hyvin nukutti Eevertiä itseäänkin ja unissa oli nähtävänä vaikka kuinka monta seikkailua. Toinen toistaan hurjempia ja jännittävämpiä, mistä lie tulleetkaan uniin.

Jaa, ukkona taitaa olla lumipallokeli! Se täytyy heti hyödyntää ja tehdä muutamia lumilyhtyjä pihaan. Aamiaisen jälkeen Eevert ja Tenho menevät pihalle lumileikkeihin. Isommat nuoskat pyöritellään komeaksi lumiukoksi. Ukko saa päähänsä Eevertin punaisen pipon ja käteensä kauralyhteen. Nyt se on oikein komea ja vartioi pihaa. Tenho tuntuu kyllä vartioivan lumiukkoa, silla se juoksee ja haukahtelee sen ympärillä villisti.

Lumilyhdyt
Lumilyhdyt

Lumipalloja syntyy nopeasti ja ne muodostavat pian kohtalaisia kekoja. Eilen valettuja kynttilöitä on riittämiin, joten jokainen lyhdyistä saa sisälleen vastavaletun kynttilän. Onnellisena Eevert katselee kättensä jälkiä.

Johan tässä rupeaa hiukomaan, toteaa Eevert. Mitähän sitä tänään laittaisi. Hetken aikaa mies raapii päätään ja keksii sitten, että tänään olisi oikein hyvä pannaripäivä.

Taitaa Eevert pitää makeasta. Pannareiden kanssa tarvitaan tietenkin hilloa. Kesällä Eevert on tehnyt mummon ohjeella maukkaita hilloja.

Kellari
Kellari

Talon kellarissa ne ovat säilössä. Sieltä voisi hakea pari purkillista pannarinpäällistä, suunnittelee mies ja lähtee samantien kohti kellaria. Kellarin ovi on lumen vallassa, joten hetken aikaa saa tehdä lapiotöitä, että sinne pääsee sisälle.

Jaahas, tällähän on vaikka mitä! Ja tuolla ylähyllyllä ne hillopurkit! Eevert ottaa mukaansa pari purkkia ja siirtyy sisälle. Pannaritaikina on pian tehty ja uunissa. Hyvä tuoksu siitä tuleekin. Omenahillo sopii oikein hyvin pannarin kanssa.

Makoisa pannukakku
Makoisa pannukakku

Vatsa täyttyy mukavasti ja Eevertillä on oikein hyvä olla.

Katsellessaan ikkunasta ulos hän huomaa, että jotakin puuttuu! Mutta mitä? Kummallinen tyhjyys täyttää äkisti miehen pään.

Aikansa mietittyään hän keksii. Keittiön ikkunassa kuuluu olla valotähti. Ilman sitä ei voi kuvitella, että joulu tulisi. Se tietenkin on asennettava ihan heti paikoilleen.

Oranssi valotähti löytyy nopeasti ja on hyvässä kunnossa. Joku reuna hieman repsottaa, mutta vanhana sitä saa jo vähän niin tehdäkin, hymähtää mies ja sipaisee kaulaansa.  Hellästi ja rakkaudella Eevert asettaa tähden ikkunaan.  Nyt on kaikki kohdallaan!

Tähti ikkunaan
Tähti ikkunaan

Siinä se saa loistaa vielä pitkään joulun jälkeen.

Ilta jo hiipii hiljalleen. Monenmoista on mahtunut tähän päivään. Piha kylpee lyhtyjen valossa, lunta satelee hiljalleen niiden päälle. On kaunista.

Valo ikkunassa
Valo ikkunassa

Mitä sinä olet tehnyt lumesta? Millaisia joluperinteitä on sinun kodissasi, perheelläsi tai suvullasi? Mistä tulee hyvä joulumieli?

______________________________________________

Kalenterissa on omia askartelujani sekä lukuisa määrä eri nukkekotitaiteilijoiden taidokkaita töitä. En erittele niitä erikseen. Jos ja kun löydät oman teoksesi kuvista, niin jätä siitä viesti yhteiseksi iloksi.

One thought on “18.12.”

  1. On siellä vaan kaunista kun on lunta massa ja lumilyhdyt valaiset pimeitä iltoja.
    Tähti on meilläkin ollut ikkunassa niin lapsuudenkodissani kuin omassa kodissammekin aina joulun aikaan.

Vastaa