22.12.

Vain kolme päivää jouluun on… viheltelee Eevert epävireisesti heti aamusta. Pieni Tenho-koira ravistelee päätään kuin ilmoittaakseen, että lopeta nyt hyvä mies se viheltäminen ja laita vaikka Jouluradio päälle.

Eevert ei huomaa Tenhon vihjailuja vaan tuntuu elävän ihan muussa todellisuudessa. Eevert on touhunnut kylällä valmistelemassa joulunaikaa koko joulukuun. Omaan talouteen hän ei ole juurikaan ehtinyt katsomaan. Kaipa se joulu tännekin tulee, vaikka ei niin kovasti tohotakkaan, naurahtaa Eevert. Onhan sentään kranssi ovessa ja adventtikynttilät pöydässä. Ei se taida ylenpalttinen touhuaminen olla kuitenkaan se joulun ydin, vakuuttaa Eevert itselleen.

Kauppamatkalle
Kauppamatkalle

Tänään olisi hyvää aikaa käydä asioilla ja tehdä tarvittavat jouluhankinnat. Kinkku tulikin jo tilattua ja se pitäisi noutaa. Oman maan juureksia löytyy kellarista, mutta jotakin pientä hyvää olisi hyvä hankkia valmiiksi.

Eevert sonnustautuu korilla ja kelkalla matkaan. Kelkka on kelpo menopeli tähän aikaan vuodesta. Alamäet menevät hujauksessa lasketellessa ja ylämäkeen raskaskin taakka tulee kevyemmin kuin kantaen.

Kinkku kainalossa
Kinkku kainalossa

Ensiksi Eevert poikkeaa kinkun ja muun herkun hakuun torikojulle. Kaupat tehtyään hän siirtyy seuraavalle ja taas sitä seuraavalle. Tänä vuonna torilta saa kaikki kätevästi kerralla.

Pikelsiä
Pikelsiä

Pientä makeaakin tarttuu mukaan, sillä eihän se vanhanakaan suu tuohesta ole, ajattelee mies vesi kiellä katsellessaan pienen joulukojun antimia.

Makeita
Makeita

Kukkakojun luona hän viivähtää hyvän tovin. Kauppiaalla on toinen toistaan komeampia kukkakoreja tarjolla. Eevert päättää ottaa yhden itselleen ja toisen Suntiolle ja kolmannen naapurille… Kauneudesta Eevert pitää.

Kukkakoju
Kukkakoju

Nuorena pojankollina hän oli monet joulut kukkakauppiaan apupoikana tekemässä istutuksia. Sieltä varmaan juontaa juurensa se, että Eevert mielellään yhä edelleen hankkii joulukukat oman kylän kukkakauppiaalta.

Istutukset
Istutukset

Siellä on edelleen kylän nuorille joulutyöpaikka olemassa. Nykyisin sellainen mahdollisuus on monelle nuorelle niin kovin tärkeä. Työelämän harjoittelupaikat kun ovat niin kovin tiukassa, oli sitten kyse kesä- tai muusta sesonkityöstä.

Pian on kelkka täynnä kaikkea tarvittavaa ja on aika palata kotiin.

Kaikki hankittu
Kaikki hankittu

Eevert laittaa ostokset paikoilleen ja tekee ruokaa. Torikojulta on tullut mukaan maukasta lenkkimakkaraa. Sen Eevert pilkkoo pieneksi ja tekee siitä makkarakastikkeen. Sen seuraksi tarvitaan vain keitettyjä perunoita. Selkeää perusruokaa, toteaa Eevert. Ja samaa mieltä on Tenho-koirakin, joka saa osuutensa soosista.

Ruoka
Ruoka

Taloon laskeutuu hiljaisuus ruokailun ajaksi. Ruuan jälkeen Eevert istahtaa salin tuolille ja lukee lehteä. Reippaan ulkoilun ja kelkan työntelyn jälkeen lämmin ruoka massussa aiheuttaa mukavaa ramaisua. Eikä aikaakaan kun miehen lehti laskeutuu syliin ja mies nukahtaa salin lämpöön.

Nukkuva Eevert
Nukkuva Eevert

Tenho käpertyy kerälle Eevertin jalkoihin.

Olo on hyvä ja rauhallinen. Mikään maailmassa ei häiritse sitä levollisuutta mikä on laskeutunut Eeverttilään.

Mikä tuo sinulle levollisuutta? Mistä joulukukasta sinä pidät? Mitä arvelet löytyvän Eevertin joulupöydästä kinkun lisäksi?

_________________________________________________

Kalenterissa on omia askartelujani sekä lukuisa määrä eri nukkekotitaiteilijoiden taidokkaita töitä. En erittele niitä erikseen. Jos ja kun löydät oman teoksesi kuvista, niin jätä siitä viesti yhteiseksi iloksi.

One thought on “22.12.”

  1. Hyvässä mallissa on Eevertin jouluun valmistelut.
    Joulukukkani on hyasintti ja nautin kun saan olla kotona ja tehdä kaiken hitaalla vaihteella, lueskella ja syödä herkkuja.

Vastaa