4.12.

Aamukahvia juodessaan Eevertille tulee kummallinen olo. Ihan kuin jotakin pitäisi muistaa, mutta ei millään muista. Asia jää pyörimään mieleen eikä jätä miestä rauhaan. Eevert kaataa itselleen vielä yhden personkupin, ihan vain siksi, että jos kahvi kirvoittaisi muistin niin, että vaivaava asia selkiintyisi.

tenho
Tenho kurkistaa ihmeissään tuolin takaa

Pikkukoira Tenho huomaa, että isäntä miettii kovasti jotakin ja on selvästi unohtanut aamiaisen antamisen. Siispä Tenho haukahtaa ja tönäisee kuonollaan ruokakuppiaan. Eevert havahtuu ja kaataa koiran kuppiin nappuloita. Tenho katsoo kuppiaan ja sitten miestä. Kissanruokaa koirankupissa – kyllä nyt on jotakin sekaisin, murahtaa Tenho ja pistelee nappulat kiireesti piiloon ennen emäntäkissan saapumista.

Kurskistus ovesta
Eteinen

Eevert käy päästämässä Tenhon pihalle.

Eteisen penkiltä hän poimii käteensä paperinpalan. Hetken aikaa mies katselee sitä ja lopulta ilme kirkastuu. Sehän se oli mitä ei muistanut! Suntion pyytämä asia. Tässähän se on kirjoitettuna. Lapussa oli osoite ja kellonaika – ei muuta. Eevert katsoo kelloaan ja tuumii, että on lähdettävä heti liikkeelle.

Osoite kuulostaa jännittävältä – Uutiskatu. Aikansa kierreltyään Eevert löytää annetun osoitteen ja kyselee tapaamiltaan ihmisiltä minne Suntion oli mahdollisesti sopinut menevänsä. Pian asia selkenee. Ja yhtä pian Eevert kauhistuu!

Rakennus on löytynyt
Rakennus on löytynyt

Suntio oli luvannut toimia päivän Jouluradion musiikkipäällikön assarina. Mitä ihmettä? Vanha merikarhu tuskin osaa muuta kuin hieman morsettaa apua ja siitä taidosta ei taida olla juuri hyötyä. Suntion sukulaispoika Jani pistää  samantien Eevertille kuulokkeet korville ja kertoo, että on aika ryhtyä työhön.

Kuulokkeet
Kuulokkeet

Hurja määrä nappuloita, joita pitäisi kiertää ja kääntää. Hikihän tässä tulee, huokaisee Eevert.

Äänipöytä
Äänipöytä

Jännittävää, kuinka musiikki siirtyy näytölle ja muuttuu liikkuvaksi kuvaksi. Jotakin siellä säädetään ja valmistellaan lähetyksen alkamista.

Yhteistä työtä
Yhteistä työtä

Jani kertoo, että Jouluradion kokoelmiin kuuluu yli 3000 eri kappaletta ja esitystä. Niiden kuunteluun ja soittolistojen kokoamiseen on kulunut paljon aikaa!

Uusimmat äänitteet ovat tulleet Islannista saakka. Eevert tutustuu vasta saapuneeseen kokoelmaan mielenkiinnolla. On siinä sitten monta joululaulua, tuumii mies ja koittaa laskea mielessään kuinka monta itse tuntee.

Joulumusiikkia
Joulumusiikkia

Seuraavaksi on aika suunnitella haastattelua. Joulumusiikin välissä on mukavaa kuunnella eri ihmisten ajatuksia joulusta. Pieni väristys käy Eevertin kehossa kun hän kuulee pääsevänsä miettimään Heikki Harman haastattelua. Voi sentään, Hectorin musiikia sitä on kuunneltu melkein pojankölvistä saakka huokaa Eevert. Jotkut sanoitukset ovat niin kuin olisivat kertoneet omista nuorukaisvuosista kaikkine töllöntöineen.

Mitähän sitä kysyisi?

Kovin on huisketta studiolla. Tuskin on haastettelu saatu loppuun kun pitää siirtyä jo kovaa kyytiä seuraavaan kohteeseen.

Jouluradion mainio toimitus
Jouluradion mainio toimitus

Muutamia pressikuvia pitää ottaa ja sinne tietysti koko studion porukalla ollaan matkalla. Eevert saa Jouluradion hauskan punaisen radion käteensä ja kuvan muistoksi assaripäivästään.

Jouluradio Eevert Taavitsainen
Jouluradio Eevert Taavitsainen

Jani kertoo pitävänsä joulusta. Kyllä siitä täytyykin pitää, jos keskittyy siihen kokonaan puolen vuoden ajan! Jouluradio soi Adventista Loppiaiseen, mutta monet valmistelut ja suunnittelut tehdään ennen sitä. On siinä pojalla pitkä joulu, hörähtää Eevert, joka tunnetusti on jouluihminen itsekin. Unelmatyöhän tämä on, vahvistaa Jani.

Jani Kareinen ja Eevert
Jani Kareinen ja Eevert

Eevert ja Jani keskustelevat pitkään joulusta. Viimeiseksi Eevertin mieleen jää ajatus siitä, että jouluna kaikki ikävä ja pahuus voidaan jättää ja antaa ilon sekä riemun vallatata  tilaa.

Ilo, hyvä olo, läheiset ja maittava jouluruoka karkoittavat tehokkasti ikävää elämästä. Eevert huomaa olevansa samaa mieltä nuoren musiikkipäällikön kanssa. Pienestä studiosta lähtee liikkeelle suuria ja merkittäviä asioita. Elämässä moni pieni asia voi olla niin suuri ja merkittävä, että se kantaa monen ikävän yli.

Studiolla
Studiolla

Lähtiessään Eevert saa mukaansa kaksi heijastinta, itselleen ja Suntiolle. Ne tulevat tarpeeseen, sillä pimeällä tiellä jalankulkija on kovin näkymätön. Iloisen punainen heijastin tuo valoisammallakin kelillä hyvää mieltä ihan vain olemassaolollaan.

Heijastimet
Heijastimet

Päivän päätyttyä Eevert suuntaa sairaalaan ja hakee sieltä mukaansa Suntion jatkamaan toipumistaan kotiin. Kotimatkalla Eevertillä on paljon kerrottavaa ihmeellisestä päivästään assarina. Eevert on oikeastaan kiitollinen siitä luottamuksesta, jonka hän Suntiolta sai assaripäivässä.

Musiikin kuuntelua
Musiikin kuuntelua

Kotona Eevert ottaa esille vanhan levysoittimensa ja kasan levyjä. Hectorin äänitteitä löytyy useampia ja niitä kuunnellen vierähtää koko ilta. Musiikki vie Eevertin muistoihin.

Millaisia muistoja musiikki ja artistit sinussa herättävät? Mikä on suosikki joululaulusi? Ja oletko jo kuunnellut Jouluradiota?

________________________________________________

Kiitos Jouluradion väelle ja erityisesti musiikkipäällikkö Jani Kareiselle mukavasta päivästä.

Kalenterissa on omia askartelujani sekä lukuisa määrä eri nukkekotitaiteilijoiden taidokkaita töitä. En erittele niitä erikseen. Jos ja kun löydät oman teoksesi kuvista, niin jätä siitä viesti yhteiseksi iloksi.

3 thoughts on “4.12.”

  1. No jo oli Eevetillä hieno kokemus suntion tuuraajana, eipä tainnut mies aavistaa, mihin joutuisi. Eevertin ajatukset ovat kyllä kovastikin syvällisiä, ihan niitä pittää mietiskellä ja ajatuksen kassa lukea.
    Kiitos Eevert!
    Ja Eevertille kuiskaan, että Aatamikin on ruvennut vierailemaan Eeverttilässä. Lähettää terveisiä, kun on ujo, eikä rohkene ite jättää viestiä…

  2. Voin kuvitellä, että Eevertti on ollut ihan täpinöissään tuolla studiossa! Jännittävä päivä!

  3. Eevertillä onkin ollut mielenkiintoinen päivä! Minä en ole vielä kuunnellut Jouluradiota, mutta se kuuluu kyllä joulun odotukseni vakiovarustukseen. Sylvian joululaulu sykähdyttää aina, mutta todella kaunis on myös Silver bells.

Vastaa