Hyvää vuotta 2016!

Eevert on lähtenyt aamusta jo kaupoille. Joulun herkut on syöty ja nyt on aika valmistaa jotakin muuta itselle ja satunnaisille vieraille tarjottavaksi. Kauppakassiin on ilmaantunut tuoretta kalaa, juustoja ja hedelmiä.

Matkaan on tarttunut myös iso paketillinen raketteja ja muita ilotulitteita.

Rakettipaketti
Rakettipaketti

Eevertin pihalla on hyvä ampua illalla raketit. Pimeyttä ja tyhjää tilaa on riittävästi. Näistä saa sitten nauttia koko joukko kyläläisiä samalla. Pian mies onkin jo järjestelemässä ammuntapaikkoja valmiiksi iltaa varten. Ne on huolella laitettava, ettei tule vahinkoja kenellekkään.

Pari pataa
Pari pataa

Pari isoa pataakin on löytynyt rakettiostosten mukaan. Melkoiset tulitukset näistä sitten tuleekin, naureskelee mies tyytyväisenä. Samalla hän muistelee kuinka hyvän kaverin kanssa nuorukaisvuosina saatettiin valmistaa ilotulituksiin musiikit ja kaikki. Koko päivä meni rakennellessa ja puuhatessa. Varsinainen komeus olikin sitten vartissa ohi kun alkuun päästiin. Mukavaa touhua se oli ja tuo edelleen hymyn huulille ja lämpimät muistot miehen mieleen.

Olkaapa hyvä
Olkaapa hyvä

Eevert on kaatanut tervetuliaismaljan valmiiksi vieraille. Olkaapa hyvät!

Kilistellessä Eevert toivottaa parasta mahdollista vuotta 2016!

Juustoja
Juustoja

Juoman kanssa maistuvat juustot. Mainioita juustoja onkin ja niitäkin on niin paljon, että valinta on välillä vaikeaa. Salaattia on Eevert valmistanut koko kulhollisen.

Suolakalaa
Suolakalaa

Graavia kalaa löytyy myös. Suolakalasta Eevert on aina pitänyt. Se oli myös monet monituiset kerrat merillä ollessa melkoista herkkua ja usein taipui moneksi ruuaksi, eikä vain herraskaisesti kauniiksi ohuiksi siivuiksi. Hyvä keitot sai suolakalasta laivan kokki aikaiseksi. Täytyykin tässä jokupäivä tehdä kunnon kalakeitto, päättää Eevert maistellessaan kalaa.

Ammus valmiina
Ammus valmiina

Illan vaihtuessa yöksi on Eevert valmiina lähettämään raketit taivaalle. Asianmukaiset lasit päähän ja lapset sekä muut katsojat  riittävän etäälle. Tuli lankaan ja itsekin kauemmas. Voi hurja millaisella vauhdilla raketti lähti taivaalle. Aina se vain on niin luomoavan kaunista!

Ilotulitus
Ilotulitus

Huokauksia, naurua ja iloisia Uuden Vuoden toivotuksia kuului jokapuolelta. Ilmassa oli niin juhlan kuin ruudinkin tuoksua.

Takan päällys
Takan päällys

Räiskeen hiljetessä Eevert istuu vielä hetken hiipuvan takan ääressä. Takan päällä on seimiasetelma ja öljylampussa tuli. Niitä katsellessa hiipii uni mieheen ja hetken päästä kuuluu tuolista vain tasainen hengitys ja satunnainen korahdus. Hymy huulillaan Eevert näkee unta tulevan vuoden seikkailuistaan.

Eeverttilän väki toivottaa kaikille kävijöille oikein hyvää vuotta 2016!

Säilyttäköön uusi vuosi sen mitä
rakastat – tuokoon tullessaan sen
mitä kaipaat – vieköön mennessään
sen mitä taakkana kannat.

____________________________

Herkut pöydässä ovat Taina Toropaisen käsialaa.

8 thoughts on “Hyvää vuotta 2016!”

  1. Hyvää vuotta 2016 sinulle ja Eevertille! Herkulliset tarjottavat siellä onkin ollut ja raketteja paukuteltu taivaalle, niin että kaikki pahat henget on varmasti karkotettu.

  2. Ihanan näköiset herkut Eevertillä pöydässä ja komea oli ilotulituskin! Mukavaa alkanutta vuotta sinne kaikille 🙂

Vastaa