Hyvää Pääsiäistä

Pääsiäisen aikaan Eevert on elellyt hiljaksiin ja rauhassa. Pääsiäiseen liittyy monenlaisia tunteita ja olotiloja. Ollaan hiljaksiin, tutkaillaan olennaisia ja merkittäviä asioita, muistellaan ja vetäydytään. Kaiken päätteeksi havahdutaan elämään, iloon ja riemuun. Niin se vain menee joka vuosi. Taitaa sopia tämmöiselle suomalaiselle ukon köriläälle, tuumii Eevert laittaessaan itselleen aamukahvia.

Aamukahvilla
Aamukahvilla

Pääsiäisenä syödään kananmunaa. Jaa, taitaa Eevertillä olla usein pääsiäinen koska lempi aamiaisia ovat munat eritavoin laitettuna. Onhan se mitä mainioin ja tasapainoisin ruoka. Ja hyvin säilyvä. Merilläkin oli aina melkoinen munavarasto laivalla. Niillä sitä pääsi monesta myrskystä ja harharetkestä nälkää näkemättä uuteen satamaan. Sitä ei siihen aikaan aina tiennyt milloin oli topattava laiva odottelemaan parempia kelejä. Nykyiset isot laivat taitavat purjehtia vaikka minkälaisen myrskyn läpi.

Ennenaikaan tarvittiin enkeleitä matkaan. Niin, enkeleitä. Pääsiäisenkeleitä. Missähän se meidän oma suojelusenkeli taas onkaan, kyselee Eevert Tenholta. Tenho ravistelee päätään, sillä pikku-koira ei todellakaan tiedä Eevertin enkeleistä mitään.

Täytyykin kaivella se taas esiin. Monet reissut se on kulkenut mukana. Pienen tytön piirtämä enkeli.

Pääsiäisenkeli
Pääsiäisenkeli

Pääsiäisenkeli pääsee taas takan reunalle jakamaan hyvää mieltä ja siunausta kaikille talossa kävijöille.

Ja Pääsiäisenä vieraita ja tuttuja tuleekin syömään yhteistä ateriaa. Se on jo perinne Eeverttilässä. Niin tänänkin vuonna. Eevert on monta päivää valmistanut maittavia ruokia.

Kurkistus
Kurkistus

Ikkunan takaa kurkistaessa näyttää jo aivan valmiilta! Melkein tuoksut tulevat ikkunan läpi.

Lammasta
Lammasta

Lammasta ja perunoita. Yksinkertaista, mutta maittavaa. Jälkiruokanakin Eevert suosii perinteitä. Makuja löytyy niin idästä kuin lännestä ja jokaiselle sopivasti.

Mämmi
Mämmi

Tuokkosellinen mämmiä ja kermaa. Vielä hieman sokeria päälle niin ihan maistuu makea lapsuus suussa saakka.

Pasha
Pasha

Pashakin löytyy takuuvarmasti Eevertin pöydästä. Monia muistoja liittyy pashan valmistukseen. Niitä voi kurkata täältä NAKS.

Näyttää olevan niiden aikojen muistona edelleen Eevertin pöydässä myös ruusukaaleja Pasha-lautasen reunalla.

Pirteät pullat
Pirteät pullat

Kahvihetki on rattoisa ja monet jutut tulee kerrattua ystävien kesken. Pääsiäinen on iloinen juhla.

Eevert ottaa esille pienen tipun. Tipuankka on jo vanha ja sillä on koko olemassaolonsa aikana ollut paikka pääsiäistipuna. Pikkuinen tipu toivottaa kaikille Eevertin vieraille oikein hyvää ja riemullista Pääsiäistä!

Tipu
Tipu

___________________________

Ruoat ovat pääsääntöisesti Jatan.

Vastaa