Kirjahylly

Eevertin taloon on jo pitkään ollut suunnitteilla kirjahylly. Esikuvahylly on peräisin 70-luvulta ja jotakin siihen suuntaan on ollut ajatuksissa. Piirustuksiin tai mallisuunnitteluihin en (taaskaan) käyttänyt aikaa. Mitä sitä suunnitelemaan, suorakaiteenmuotoinen laatikkohan se on!

Noinkohan. Synnytystuskia on matkalla ollut riittämiin ja palaset on leikattu useampaan kertaan ja purettukin pariin otteeseen. Ja tuskin on viimeisessä olomuodossaan tässäkään kohden.

Kirjahylly
Kirjahylly

Ensimmäisen version sain ihan sujuvasti mielestäni kasaan ja liimatuksi. Sellaisena se pysyi useamman viikon. Iso se oli ja jokin siinä silmää mätti!

Parin kuukauden päästä sekin selvisi. Kirjahyllyn ylä- ja alaosat eivät todellakaan ole samanlaiset esikuvahyllyssä 😀  Eikä muissakaan vastaavissa kirjahyllyissä.

Siispä purkamaan ja tekemään sopivia muutostöitä.

Tarvikkeet
Tarvikkeet

Työvälineet esiin ja loppu balsa sekä Bilteman niin käytännölliset tikut. Isoa sahaa ei tähän työhön otettu esiin, vaikka sellainenkin hienous on olemassa (KLIK).

Maalia pintaan
Maalia pintaan

Alaosa sai siis isomman ja alimmaiseen tasolevyyn sopivan tilan. Maalia tuli pintaan. Esikuvahylly oli valkoinen, mutta siinähän näkyvät kaikki virheet paremmin, joten tyydyin tummaan pintaan. Väri on nyt se, mitä sattui varastoista löytymään. Aurinkoisella pöydällä oikein hyvä.

Tilaan sovittamista
Tilaan sovittamista

No, sitä mallasin tietenkin paikoilleen. Kokoruskeana olikin melko tummaa tavaraan mutenkin hieman hämärään taloon. Ja taisi sittenkin olla vähintään taustalevyt valkoiset niissä vanhoissa kirjahyllyissä. Ehkä?

Siispä maalaushommiin ja ”laminaatin” asennukseen. Alaosaan tuli kolme laatikkoja ja pieni kaappi.

Tavarat
Tavarat

On se aika valkoinen noin. Ei oikein vaikuta hyvältä. Tavaroita piti hieman sovitella ja tuumailla onko hyvä noin vai onko liian raskas koko hylly.

Valaistu hylly
Valaistu hylly

Seuraavana päivänä taas maalipurkit esiin ja vaaleat kohdat uudelleen käsittelyyn. Hieman sävytetty luonnonvalkoinen pehmensi hyvin kokonaisuutta.

Hylly paikoillaan
Hylly paikoillaan

Näin se saa olla. Tavarat ja hyllyn sisus seuraavaksi käsittelyyn. Telkkarihan siellä pitäisi olla. Päädyin matkatekkariin jota sitten teinkin yhden päivän, eikä varsinaisesti valmiiksi tullut. Ja uudelleenhan tuo pitää tehdä! Eevertillä ei vaan voi olla vaaleanpunaista telkkaria! Minulla ei vain ollut sopivamman väristä vesi-ilmapalloa.

Tästä on hyvä palata loman jälkeen takaisin töihin.

6 thoughts on “Kirjahylly”

  1. Oikein tyylikäs hylly! Vai ei Eevertille kelpaa vaaleanpunainen matkatelkkari? 😉 Jäin miettimään tuota telkkarin ja vesi-ilmapallon suhdetta, kun ei tuo tv-asennus ole niitä vahvimpia puolia???

  2. Telkkari syntyi Angry-birds yllätysmunan yllätyksen kuoresta ja muovin paloista. Vaalenapunainen reunus näytön ympärillä on vesilmapallon suikale jonka pingotin vekottimen ympäri. Venyessään se muuttui vielä hennommaksi punaksi. 😀
    Kokeilu jatkuu.

  3. Kirjahylly on oikeen aikalaisensa näköinen ja TV näyttää minun silmään kyllä oikein mukavalle… tosin Eevertin hyllysä – niin, ehkä jokin muu väri voisi olla parempi… tiedä häntä..

Vastaa