Mare

 

Minä Roomassa 2016
Minä Roomassa 2016

Olen kuusikymppinen  nukkekotitäti. Olen joskus sanonut, että rakennan nukkekodin kun lapset ovat maailmalla. Kaksi viikkoa nuorimmaisen muuttamisen jälkeen sain mieheltäni lahjaksi puuvalmiin talopaketin. Sillä tiellä ollaan.

Talo kertoo minusta ja meistä sen asukkaan, Eevertin kautta. Muistot ja tapahtumat seuraavat todellisuutta enemmän ja vähemmän tarkasti. Taitavat eri sukujenkin tarinat risteillä sekaisin sulassa sovussa.

Työtäni teen nuorten parissa ja kädentaitoja olen aina viljellyt. Askartelun ja käsillä tekemisen terapeuttisuus on ollut merkittävä osa elämääni ja työtäni kautta aikojen.

Mitään näin pientä tai tarkkaa en ole aikaisemmin juurikaan harrastanut. Uutta saa opetella joka päivä. Ja hankkeisiin huomaa uppoavansa tuntikausiksi, ellei mikään häiritse. Varsinaisiksi opettajikseni olen löytänyt kymmeniä blogeja alan harrastelijoilta. Niitä olen selaillut tuntikaupalla. Sivuillani olevat näperrykset ovat löytäneet innoittajansa kirjallisuudesta, blogeista, miniatyyrikaupoista jne. Vielä en voi puhua omista oivalluksistani, sovellutuksistani kyllä. Luomisen iloa tuo oman kädenjäljen näkyminen töissä. Kiitos kaikille tuntemattomille esikuvilleni!

Perustalon lisäksi Eevertin tontille on noussut Kalamaja ja Kappeli. Kumpikin paljon pienempää mittakaavaa kuin Eevertin oma talo. Kappelin ja Kalamajan vaiheisiin pääset klikkaamalla sivupalkista kategorioista tai sanapilvesta ao. kohdat.

Jätäthän käynnistäsi viestin etusivulle. Ne piristävät ja kannustavat kummasti.

Nukkekodin rakennusurakkani olen aloittanut 1.1.2010

Tarinan alkuun pääset tästä. Tai sivupalkissa olevan vuosikalenterin kautta.

16 thoughts on “Mare”

 1. Olipas Eevert tehnyt sykähdyttävän reissun Partaharjulle. Me ei enään viikolla päästykään sinne sisäpihalle …

 2. Kiitos kaynnista , ja olet oikeassa, mineily kestaa loppuun asti!:) Sinullakin on kivan nakoinen nukkekoti! Taalla pitaa kayda useammin silla tama on vasta eka kertani. Miten loysit minut ? 🙂

 3. Se on aika hauskaa kierrellä muiden blogeja, oppia uusia juttuja mineistä ja kommentoida. Taidan jäädä koukkuun (olen jo jäänyt :))
  Kiva kun kävit , nyt minulla on blogi ystävä ( siis jos olet sitä mieltä)
  Tulehan käymään vilä joskus , aikeina olisi laittaa tänään lisää kuvia 🙂

 4. Hei!
  Kiitos vierailusta ja mukavasta kommentista blogissani. Tervetuloa uudelleen! Mukava oli lukea myös Eevertin kuulumisia täällä.

 5. Hei Eevertti, onpa sinulla ollut hieno Pietarin reissu. Kiitos paljon upeasta matkakertomuksesta!
  Junaveturin rikkoutumisen vuoksi pääsin sattumalta matkustamaan Allegro-junalla Kouvolasta Pasilaan, ja ajattelin, että en varmaan ikinä käy Pietarissa, mutta jokin kipinä matkakertomuksestasi syttyi… tuo Eremitaasi eritoten…

 6. Hei Lotta, Eevertin katiskoja löytyy muovisesta valkosipulisukasta ja rautalangan pätkästä kun oikein tarkkaan niitä katsoo. Melkoisia pyydyksiä ovatkin. Aika ajoin niillä Eevert kalamajallaan nostaa aimo saaliin niin omiin kuin naapureidenkin tarpeisiin.

 7. Hei Mare

  Ihania kertomuksia ja ajatuksia sivuillasi – pihumattakaan upeista kädentaidoistasi. Eevertin seurassa mieli lepää ja tulee hyvä olo 🙂
  Oli mukava myös lukea saamani ”kortin” vaiheita”.
  Iloa syksyysi Eeverin matkassa 🙂

 8. Kiitos kommentistasi Heleenelundiin,kauniimmin ei oikeastaan voi sanoa.Ihastuin blogiisi,vierailen siellä taas.

 9. Hei!
  Blogisi esittelylle on varattu seuraavassa Nukkekoti -lehdessä sivutilaa, joten laitatko email-osoitteesi minulle osoitteeseen lehti@nukkekotiyhdistys.fi, niin voin lähettää sinulle kysymyksiä sekä kuvaohjeet.
  Kiitos jo etukäteen!
  t: Tarja Nukkekoti-lehdestä

 10. Tervehdys Mare.

  Kävin vierailulla Eevertti Taavitsaisen talolla, kappelissa
  ja kalamajassa. Olet kyllä todella etevä käsistäsi.

 11. Voi olla että ei mahtuisi 🙂 Miniatyyrisauna on saanut hieman ritilöitä ja ralleja tuon vaiheen jälkeen. Sauna on yksi niistä osista joissa kokoluokka menee helposti sekaisin.

 12. Ihanaa Mare, kiva kun jaksat Eevertin elämää jakaa. Nautin triptyykki-tuliaisen käytöstäsi. HYvää pääsiäistä! Omalta Rooman/Vatikaanin matkalta toin aikoinaan krusifiksin ruusukolla toimipaikkaani.

Vastaa

Merikapteenin talon lokikirja