Eevert

Eevert Taavitsainen

Olen eläkepäiviäni ansaitusti viettävä merikapteeni, jonka muistoja ja kokemuksia on talletettu tämän blogin kirjoituksiin.

Olen lähtenyt lapsuudenkodistani jo nuorena kollina, 16v. omille teilleni ja monenlaisia elämänvaiheita on mahtunut kaikkiin vuosiini. Maailmaa on koluttu moneta laidalta ja mieli vetää edelleenkin eteenpin ja uusiin maisemiin aina kun se vain on mahdollista.

Saattaa olla, että vanhaksi käynyt mieleni sekoittaa eri sukujen muistoja iloiseksi sopaksi. Joten yhtenäistä tarinaa tai kokemusten kiertoa ei teksteistä pysty löytämään.

Sattumuksia ja matkakertomuksia löytyy niin menneestä kuin tästä ajastakin.

Syntyjäni olen maalaispoika ja pienviljelijä-perheen kasvatti. Kotitilalla oli 12 lehmää ja satunnaisesti sikoja ja jokunen kotilammas. Lampaita ei varsinaisesti kasvatettu, kunhan oli pihalammas. Ensimmäinen jonka muistan oli Ulla. Se kulki paikasta toiseen taluttamalla ja oli kiinni äitini kotitakin vyössä. Tullessaan Ulla joi maitoa tuttipullosta. Se olikin haluttua työtä meille lapsille. Erään kotilampaan enoni taisi värjätä vaaleanpunaiseksi ja keritsi sen kuin villakoiran. Oli siinä taas kyläläisillä päivittelemistä!

Kotipihalta elämä vei jo nuorena maailmalle. Pärjättävä oli, keinolla millä hyvänsä. Olen valinnut melko hyviä valintoja nykyajasta katsoen. Elämä on ollut rikasta vaikkakaan ei aina ihan yksinkertaista.

Matkustan edelleen mielelläni ja tutustun ympäristööni monella tasolla. Matkakuva-albumini löytyy täältä.

Elävää kuvaakin minusta on talletettu: Taavitsaisen talo 20-luvun henkeenEevert ja Ludmila Viipurissa sekä Kappelin sisätilojen taltiointi
Klikkaa nimiä niin pääset tunnelmaan!

Tarina jatkuu…

3 thoughts on “Eevert”

  1. Ainakin 13 ulkomaaata ja sitten monta paikkaa Suomessa on, mihin Eevert on jalanjälkensä jättänyt :O)

  2. Ihana Eevert muistuttaa paljon käsityöläisäitini tekemää nukkepariskuntaa, jotka edelleen istuvat omalla pienellä puutarhapenkillä vieretysten 🙂 Hyvä mieli tuli näitä kuvia ja reissuja katsoessa.

Vastaa

Merikapteenin talon lokikirja